Behöver du göra en badrumsrenovering?

Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar och brinner lite extra för att ditt badrum ska bli både funktionellt och säkert renoverat.

Badrumsrenovering

Att renovera badrummet kan vara spännande och ibland väldigt nödvändigt. Det kan handla om gamla fuktskador, utgångna golvbrunnar eller toalettstolar och vattenledningar som inte längre håller måttet. Här nedan har vi tagit ihop lite fakta och råd som kan komma till användning om du går i renoveringstankar.

Att tänka på inför en badrumsrenovering

Badrummet är ett av hemmets allra viktigaste rum. En badrumsrenovering är ett stort jobb som måste göras grundligt, det är viktigt att det görs professionellt för att kunna hålla en lång tid framöver utan obehagliga överraskningar. Eftersom att utbudet av badrumsinredning idag är rätt stort kan det vara bra att sätta en budget, på så vis undviker du att spendera mer än vad som kändes nödvändigt.

Ett bra ställe att börja på är att fundera ut vad du och familjen kommer ha behov av i badrummet. Är ni i behov av mer förvaring, plats för tvättmaskin/torktumlare, dusch eller badkar? Skissa upp en ritning där ni planerar in vart ni vill ha dusch, badkar etc.

Så här mäter du enkelt upp ditt badrum:

Väggarea = Rummets omkrets x Takhöjden.
Golvarea = Golvytans bredd x Golvytans längd.

Glöm inte att mäta fönstren och dörrar och räkna sedan bort dessa från väggytan.

Tips till badrumsrenoveringen

Klinkergolv är ett bra alternativ för ett badrum då det leder både värme och kyla. Under golvet kan du också välja att lägga in golvvärme. Detta ger en behaglig känsla när man gå på det och kan även verka som radiator i badrummet.
När det kommer till golvvärme kan du välja mellan el eller vattenburen – allt beroende på vad du har för tillgångar i huset. Om du ej har vattenburen värme i huset så är elektrisk golvvärme det bästa alternativet.

Färgsättning i badrummet kan ge olika intryck, vill du att ditt badrum ska se stort och luftigt ut så rekommenderas ljusa färger. Men vill du ha motsatt effekt kan mörkare färger få rummet att se mindre ut, men samtidigt lugnare och varmt.

När det kommer till neutrala färger som är enkla att kombinera så rekommendera vi vitt, grått och svart. Dessa färger fungerar bra tillsammans och kan paras ihop med andra färgglada varianter. När du väljer färger till badrummet är det viktigt att ha belysningen i åtanke. Många färger kan framstå annorlunda beroende på hur du väljer att belysa ditt badrum.

Så går en badrumsrenovering till – de olika delarna

Vi hjälper till från start med planering och rådgivning. Här går vi igenom önskemål och detaljer.

Vid uppstart av renoveringen etablerar vi oss med maskiner och verktyg samt täcker områden som behövs med skyddspapp. Efter detta börjar demonteringen och det innebär armaturer, toalettstol, väggskåp, element mm. Vi pluggar vattenledningsrören där de leder upp i badrummet, sedan demonteras resterande rör.

Vi river sedan ytskikt på golv och väggar, med detta menas kakel, våtrumsmatta, tapeter eller liknande.

Vid återuppbyggnaden byggs eventuella nya väggar eller regling upp och konstruktion av golvet genomförs. Om du valt att du vill ha dolda vattenrör görs även det i detta skede, vi drar el och nya vattenrör.

I golvet installeras eventuell golvvärme, flytspackling av golvet, våtrumsgips på väggarna och takmålning. Om du innan hade ett äldre badrum byts golvbrunnar ut till en ny godkänd modell.

Efter detta kommer vi till fuktisoleringen som appliceras på golv och väggar, detta görs för att fukt och vatten inte ska ta sig igenom kakelfogen och orsaka fukt och vattenskador.

Efter fuktisolering är det dags att installera klinker och kakel. Vi fyller fogarna (mellanrummen mellan plattorna) med fogmassa. Fogmassan kommer i massvis med olika färger som kan kombineras och variera beroende på om det är golv eller vägg. När det kommer till att välja fogfärg vill man ha smuts och kalkavlagring i åtanke, välj gärna en färg som inte påvisar sådant allt för mycket.

Sedan monteras nya vattenrör, vi kopplar in toalettstol, blandare samt inredning som spegelskåp, kommoder, krokar, toalettpappershållare och duschdörrar/badkar.

När renoveringen är slutförd utförs en slutbesiktning.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Det brukar ta 4-6 veckor att renovera ett badrum. Här har vi räknat på ett badrum som är 5-8 kvadratmeter. I estimerad tid ingår planering, projektering och genomförandet.

Ta referenser på genomförda badrumsrenoveringar

Vi på Boo Byggkompani erbjuder referenser i form av bilder. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om utförda arbeten och vad vi kan erbjuda just dig.

Erfarenhet och professionell hjälp

Vi på Byggkompaniet i Boo har stor erfarenhet av badrumsrenoveringar och vi brinner lite extra för att ditt badrum ska bli så funktionellt och säkert renoverat som det bara är möjligt.

Vi kan ge dig professionell hjälp med alla frågor som dyker upp i planeringen av din badrumsrenovering, allt ifrån design till utförande och material. Vi lägger stor vikt vid dialogen med kunden för att projektet ska bli så enkelt och kostnadseffektivt som möjligt. När all planering är klar kan vi fokusera på kvaliteten. Och självklart är BYGGKOMPANIET I BOO våtrumscertifierade.