Behöver du hjälp med köksrenovering?

Vi ser till att era drömmar är tekniskt möjliga att genomföra och ger er nya tankar och idéer på hur ert kök kan byggas på bästa sätt.

Köksrenovering

Går du i tankarna att göra en hel köksrenovering eller ta in nya vitvaror, ny köksblandare, nya bänkskivor? Oavsett vad det är du vill göra hjälper vi på Boo Byggkompani dig förverkliga din dröm. Redan vid planeringen hjälper vi dig med råd och tips som underlättar processen. Vi ser till att era drömmar är tekniskt möjliga att genomföra och ger er nya tankar och idéer på hur ert kök kan byggas på bästa sätt.

Nedan ger vi dig några tips på vad du kan tänka på inför din köksrenovering. Vi förklarar också de olika momenten från start till klart.

Att tänka på inför en köksrenovering

När planeringen inför ett nytt kök eller en köksrenovering börjar kan det vara bra att sätta en budget. Tänk igenom vad som är viktigt för dig i ditt nya kök. Vill du till exempel satsa mer på vitvaror eller lite dyrare designdetaljer? Här ska du tänka på allt från inköp av material till kostnaden för arbetet.

Ett alternativ för att realisera dina idéer är att börja skissa och mäta. Försök här att tänka utanför boxen och inte utifrån hur du tror att ett kök bör se ut, eller ditt gamla kök. Ju mer förslag och idéer du har desto enklare är det för oss som entreprenör att hjälpa med planering och rådgivning.

Så går en köksrenovering till – de olika delarna

Köksrenovering börjar som andra renoveringar med demontering. Här river vi det gamla köket och pluggar igen rören. Om det behövs för det nya köket så river vi också ned gamla väggar så att ny el och nya rör kan dras. Skulle golvet behöva bytas så tas det också bort i detta skede.

Om du har gått med en ny planlösning kommer elektriker och rörmokare nu dra ny el och rör för att passa det nya köket.

När el och rördragningen är klar så är det dags att återställa väggar och golv. Här arbetar snickare och målare med att sätta upp gipsskivor, spackla och måla. Om du valt att byta ut golvet görs detta också.

Snickare kommer sedan att montera köksstomme och diskho. Efter det så monteras köksbänkskivan och måttas för att passa över diskho.

Efter montering av köksstommar så kommer plattsättare att montera ditt utvalda kakel.Elektriker kommer här också att installera fläkt och ugn samt montera belysning för tex undersida av skåp. I samma skede kommer rörmokare installera blandaren, diskmaskin och kylskåp samt eventuella tillval.

Nu kommer vi till slutskedet av köksrenoveringen och snickaren kommer sätta de sista detaljerna, så som inredning i köksskåpen, luckor osv.

Ta referenser på genomförda köksrenoveringar

Vi på Boo Byggkompani erbjuder referenser i form av bilder. Kontakta oss gärna om du vill veta med om köksrenovering och hur vi kan hjälpa just dig.

Budget och kostnad

Kostnaden för en köksrenovering kan variera stort beroende på storlek, vitvaror och material. Vi ser över alla delar av bygget och föreslår bästa lösning som stämmer överens med den önskade budgeten. Efter att alla delarna är fastställda går vi vidare till bygget. Vi förverkligar planerna och tar hand om hela renoveringen och monteringen tills att ni är nöjda med resultatet.